Laster Hendelser

« All Hendelser

 • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Nasjonaldagen 17. mai 2019

17. mai 2019

17. mai er korpsets store dag! Endelig skal vi få vise oss frem og i år blir det ekstra stas med nye uniformer!

17. mai er som vanlig en morsom og innholdsrik dag for korpset, så se nøye på vedlagte program. Vi ønsker også å være Vollebekk skoles korps, og skal derfor også spille der på ettermiddagen i år. Vi blir kjørt i buss opp og ned. Ellers er programmet stort sett som det pleier. 17.mai er også en dag for viktige kiosk-inntekter. Programmet inneholder derfor også en oppgaveoversikt, og røre-liste og alle familier må bidra. Les den nøye så alle møter på riktig sted til rett tid. Bytt dere i mellom ved behov.

Vi starter dagen på vanlig måte med flaggheising på skolen. Deretter har vi frokost for alle korpsmedlemmer med foreldre og søsken i aulaen. Alle må ta med pålegg til felles påleggsbord. Vi stiller med kaffe, te, juice, brød og smør.

Kl 10 er det oppstilling på skolen og buss til byen for årets barnetog!. Barnas sikkerhet og foreldres trygghetsfølelse setter styret i Tonsenhagen Skolekorps høyt. Derfor oppretter vi en voksenkontakt for alle barna, og oversikt over dette vil legges ut her.

VIKTIG om avslutning av toget: Korpset har buss også opp fra byen, som går fra Rådhuskaia under festningsmuren ( merket med 3 på bildet under). Alle korpsbarna blir med bussen opp til skolen, og kan få en pause hjemme før vi skal spille på både Vollebekk skole og i borgertoget på Tonsenhagen. Se program. (For de korpsbarna som absolutt må bli igjen i byen må dette avtales særskilt og i god tid.)

Vi gleder oss!

Last ned Program-og-ansvarsliste-2019_v5

17. mai-tog voksenkontakt_3

Vaffel-og-svelerore

PROGRAM MED TIDER
 • 07:30 – Oppmøte korpsrommet (Hele korpset – dvs både musikanter og drill. Oppmøte er frivillig for junioraspiranter og for drillere som har sin første 17. mai.) NB! – det er viktig å komme presis så ikke oppstilling og spilling ved flaggheising blir ødelagt.
 • 07:30 – Frokost-team møter 7:30 i aulaen for å forberede fellesfrokosten – se program- og arbeidsplan
 • 07:45 – Oppstilling, skolegården
 • 08:00 – Spilling ved flaggheising
 • 08:15 – Frokost i aulaen (alle i korpset, m foreldre/søsken)
 • 10:00 – Samling og klargjøring v. fanen i skolegården. Det forventes at korpsmedlemmene blir med bussen både ned til sentrum og tilbake igjen (se lengre ned i programmet) . Foreldre som har gjort særskilt avtale om å hente barn i sentrum må kontakte ansvarlig korpskontakt for barnetoget (se egen oversikt) og informere om dette.
 • 10:15 – Bussen kjører. I år er vi nr 84 i toget i sentrum så det blir senere bussavgang enn i fjor.
 • ca. 11:30 – Vi marsjerer inn i Barnetoget fra Dronningens plass bak Gamle Losjen
 • ca. 12:45 – Barnetoget ferdig. Bussen kjører fra oppsamlingssted 3, på rådhusplassen nedenfor Akershus festning og opp til Tonsenhagen skole. Vi ber om at man unngår å holde barna igjen i byen fordi det er problematisk med henting grunnet stor trengsel og logistikk (korpsene blir skyflet inn i busser fortløpende, og det er vanskelig å si helt sikkert når). Med mindre det er særskilt avtalt med korpsleder Are Berg i god tid på forhånd, forventes alle barn å bli med bussen tilbake til skolen.
 • ca 13:15 – Buss ankommer Tonsenhagen skole og slitne barn kan gå hjem for å hvile.
 • 14:00 – Rigg-OPP-team møtes utenfor AKS i skolegården for å rigge kiosken.
 • 15:00Nytt i år: Buss fra Tonsenhagen skole til Vollebekk skole. Vi spiller to sanger der kl 15:30 og tar umiddelbart etterpå bussen tilbake opp til bautaen på Tonsenhagen hvor Borgertoget skal starte kl 16:00. Dette er obligatorisk for hovedkorps og de eldste drillerne. Junior- og senioraspiranter (musikanter) og drillaspiranter som har sin første 17. mai i korpset blir med om de har lyst.
 • 15:30 – Salgsteamet til kiosken møter opp for å bemanne poster og  forberede åpning av kiosken
 • 16:00 – Borgertoget. Hovedkorps, senioraspiranter, junioraspiranter og hele drilltroppen møter i krysset Årvollveien / Østreheimsveien (nedenfor bautaen). NB! Foresatte må sørge for at barna møter her! De junioraspirantene som er veldig slitne etter marsjeringen i byen kan eventuelt slippe å møte, men vi ønsker at så mange som mulig stiller og marsjerer til skolen. Ruten er kortere i år, vi sløyfer Ragna Nilsens vei.
 • 16:00 Salgsstart i kiosken
 • 16:30 (ca) – ankomst i skolegården. Korpset spiller. Program ved FAU. Korpset driver kiosk.
 • 17:00 – NB! Rigg-OPP-team avløses av rigg-NED-team i kiosken
 • 17:00 – Aktiviteter for barna
 • ca. 18:30 (avhengig av salget) – rigg NED-team rigger ned kiosken
 • 19:00 (ca) – Slutt

For å finne ut hvilket team du er satt på for 17. mai, Program-og-ansvarsliste-2019_v4

ANTREKK

Full uniform.

Se uniformssiden for fullstendig informasjon.

Husk at det kan være lurt å sette på gnagsårplaster på utsatte steder før marsjeringsdagen – før det blir gnagsår. Dette gjelder spesielt drillen – drillstøvlettene er en del av uniformen som kan være litt utfordrende – gnagsårplaster hindrer evt. problemer.

Viktig: Husk at det er ikke er tillatt å bruke uniformen etter ankomst og ferdig spilling i skolegården – dette fordi uniformen er et festantrekk som ikke skal være i nærheten av ketchup, is eller risiko for skrubbsår. Ha med skift til barna.

 

Hits: 654

Detaljer

Dato:
17. mai 2019